Плувец на ПСК Черно море: Всеки ден се събуждам с мисълта за успех

Спорт

19-10-2015, 11:58

Снимка:

sportsgallery.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виктор Николов, ПСК Черно море: Имам още по-високи цели през летния шампионат

Виктор Николов с най-голям принос към точковия актив на отбора тази година

Успехът идва с мотивация и желание за работа. Всеки ден се събуждам с мисълта за успех и така отивам на тренировка. Това е формулата на плувеца на ПСК Черно море Виктор Николов, който има най-голям принос към точковия актив на отбора тази година - 127,72 т. Главен треньор в клуба е Борислав Георгиев. Варненци завършиха втори в крайното комплексно класиране за Купа "България 2015 г." и прибавиха рекордните 133 медала към богатата витрина с отличия на клуба (37 златни, 51 сребърни и 45 бронзови).

Според Виктор, колкото и талант да притежава един състезател, за да върви нагоре, са необходими много работа и разбира се, късмет. 17-годишният ученик от ССУ "Георги Бенковски" споделя, че е изключително щастлив, че е допринесъл за крайното класиране на клуба на второ място в България. Твърди, че в плуването няма спортен шанс, защото "всичко се измерва с прецизност". Най-силните дисциплини на възпитаника на треньора Никола Петров са 100 м бътерфлай, 200 м съчетано плуване и 200 м бруст.

На въпрос колко време е необходимо за един плувец, за да изработи свой собствен стил в плуването, който да му носи успехи, отговаря, че това зависи единствено от състезателя: "Ако си уверен в това, което правиш и си упорит, рано или късно, успехът идва".

Виктор Николов споделя, че в България напук на трудностите в спорта, има куп таланти, които представят достойно страната. За следващия сезон талантът от ПСК Черно море си пожелава здраве, за да влезе в оптимална спортна форма и отново да е сред най-резултатните за клуба.