АБВ ще помага на самотните майки и студентите с общинска програма

Новините

19-10-2015, 09:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Безплатна детска градина за деца на самотни майки, предлага кандитът за кмет на АБВ Миглена Темелкова.

Грижата и ангажиментът към студентската общност в града и самотните майки, особено тези, които едновременно с отглеждането на детето си продължават обучението и квалификацията си, е един от основните ангажименти в предизборната програма на партия АБВ за Варна. Това, което може да направи общинската администрация за подпомагането на тези жени, не е много, но значително би облекчило тежкото им ежедневие, смята кандидатът за кмет на партията и водач на листата за съветници доц. д-р Миглена Темелкова. На първо време приоритетните ангажименти на партията включват безплатна детска градина за деца на самотни майки и целенасочена общинска политика за квалификация и преквалификация на жени, отглеждащи сами децата си, търсене на гъвкави форми на заетост и интеграция.

С грижа и поемане на отговорност именно към тези две целеви групи ще закрие и предизборната си кампания партия АБВ във Варна. На благотворителен концерт в петък, точно в 17:30 часа кандидатът за кмет на партията – доц. д-р Миглена Темелкова и нейният председател – президентът от периода 2002 – 2012 година Георги Първанов, ще дарят събраните от партийните членове и симпатизанти средства на майка – студентка, отглеждаща сама детето си. В кампанията ще се включат и изпълнителите, поканени за участие в концерта, както и варненският народен представител от партия АБВ – доц. Георги Кючуков.

"Съзнаваме колко е трудно да отгледаш дете. Знаем, че дори и двамата родители да работят – парите пак не стигат. Осъзнаваме, че да решиш да отгледаш и възпитаваш дете сам, да се бориш с трудностите в живота и да даваш сила на детето до теб трябва да си силен характер. Именно затова искаме със скромен жест да дадем шанс за по-добър живот на една майка, която е запазила детето си, въпреки факта, че е останала сама още преди да го роди. Искаме да вдъхнем морална сила на всички онези жени, които едва свързват двата края и се чудят дали ще осигурят залъка за дечицата си. В следващият мандат ние ще бъдем защитници на техните интереси и ще водим целенасочена политика за облекчаване на социалните им разходи", сподели кандитът за кмет и водач на листата за общински съветници на партия АБВ доц. д-р Миглена Темелкова.

В поредица от срещи с млади варненци, представители на различни висши учебни заведения, кандидат-кметът на партията и водач на листата с общински съветници доц. д-р Миглена Темелкова подчертава необходимостта от изграждане на общински центърове за трансфер на знание и технологии, за иновационно развитие, за студентско предприемачество. Общинската администрация има възможността да бъде медиатор в усилията да бъде заздравена връзката между академичната младеж чрез университетите и бизнеса. Само така реализацията на младите кадри би била в унисон с нуждите на бизнеса, а университетските програми – адекватно адаптирани към търсенето на пазара на труда, смята доц. Темелкова.