Фенове на Спартак прекъснали мач на юношите

Спорт

16-10-2015, 10:00

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов погром на стадион "Спартак"

Привържениците нападнали шефовете на клуба

Скандал беляза контролата на юношите старша възраст на Спартак 1918 с участника в "А" окръжна група - Аксаково. Двубоят, който завърши 6:1 за варненци, бе прекъснат за около 20 минути заради разправии между привърженици и управата на клуба.

Трима от феновете на "соколите" са преодолели огражданията на стадион "Спартак", нахлули на терена и започнали саморазправа с председателя на УС на клуба Иван Петров и един от хората в управата - Пламен Михов. Това каза пред varnautre.bg човекът с неясни функции в клуба Румен Димов, който уточни, че не е присъствал на случилото се.

Потърсен за коментар членът на УС на Спартак 1918 Пламен Михов сподели: "В 30-ата минута на срещата влязоха двама души. После станаха десетина. Първите двама се държаха непристойно с мен и Иван Петров. Извикахме полиция, но малко преди да дойдат униформените, ултрасите избягаха през оградата".

Михов уточни, че са взели имената на двама от запалянковците и са пуснали жалба срещу тях в полицията и прокуратурата.

Припомняме, че в края на юли тази година на стадион "Спартак" отново имаше вандалски прояви. Тогава на два пъти неизвестни лица нахлуваха на стадиона и рушиха инвентара на "Коритото".

Както е известно, привържениците не припознават Спартак 1918, който от известно време съществува само на хартия. Няма представителен тим, с който клубът да се легитимира пред обществото, а единственото, което все още го свързва със "соколите", е ползването под наем на стадион "Спартак" и стопанисването на школата.

Това е една от многото причини, заради която привържениците във "варненско синьо" се вричат във вярност на новоучредения ФК Спартак Варна и подкрепят тима в мачовете му в "А" окръжна футболна група.