Доц. Миглена Темелкова: Най-добрият вариант е Варна да има кмет жена

Животът

14-10-2015, 13:42

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Празноти в законодателството ще оставят третата позиция в листата на АБВ празна

"Най-добрият вариант е Варна да има кмет жена и то от партия АБВ, който няма да влезе в схемите, които битуват в момента". Това обяви в ефира на Дарик кандидатът за кмет на Варна от ПП АБВ доц. Миглена Темелкова.

Конкурентите си в надпреварата преподавателката по мениджмънт и управление на туризма определи като част от статуквото, което диктува във Варна, и поради тази причина ги определи като неспособни да управляват разумно.

Според Темелкова градът се нужадае именно от кмет-експерт, който умее да управлява с разум. Макар че АБВ е лява формация, от партията разчитат да бъдат подкрепени от "всички разумни избиратели, тъй като, според кандадата на формацията листата е възрастово, полово и експертно перфектно балансирана от хора, представляващи всички спектри на политическото пространство с внушителната си 20-процентова гражданска квота.Празноти в законодателството ще оставят третата позиция в листата на АБВ празна, тъй като почетният гражданин на Варна – оперният ас Калуди Калудов има двойно гражданство, потвърди доц. Темелкова. Тя уточни, че всички останали ще запазят местата си. Втори, след кандидата за кмет и водач, е областният председател на АБВ Боян Димитров, един от учредителите на партията. Адвокатът Бранимир Балачев е четвърти. Миглена Темелкова призна, че не се чувства дама по време на предизборната кампания, тъй като според нея джентълменското поведение не е присъщо на мъжете кандидати. "Конкурентите използват всякакви похвати да се докопат до властта, но не са джентълмени нито помежду си, нито към дамите опоненти в битката", коментира доц. Темелкова.