Задържаните във Варна сирийци сами се качили на ТИР-а

Пращат ги в бежански център в Харманли

Сирийското семейство, което бе задържано в ТИР във Варна вчера, само се е качило в камиона в Турция. Пред органите на реда мигрантите обяснили, че са успели да се качат в превозното средство с помощта на непознати хора от южната ни съседка.

При огледа на камиона, чийто водач бе категоричен пред медиите, че не е бил наясно с живия товар в каросерията, полицаи забелязали, че пристягащо платнището въже е било прерязано на трудно забележимо място.

Поради липсата на доказателства за извършено престъпление образуваното наказателно производство ще бъде прекратено, съобщиха от прокуратурата. След изтичането на 24-часовия арест, шофьорът на камиона е бил освободен.

Мигрантите пък са изпратени в бежанския център в Харманли. Ще им бъдат съставени актове по чл. 279 от Наказателния кодекс, съгласно който влизането или излизането през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 100 до 300 лева.