"Дръзки" тръгна за участие в операция на НАТО

Новините

12-10-2015, 13:12

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Задачите на българския кораб са да участва в наблюдението и контрола на корабоплаването

Фрегатата "Дръзки" от състава на военноморските ни сили замина за участие в операцията на НАТО в Средиземно море "Active Endeavour" и и учението "TRIDENT JUNCTURE 15"На 11 октомври 2015 година неделя, в пункт за базиране Бургас на военноморска база – ВМС се проведе военен ритуал по официалното изпращане на фрегатата в Средиземно море.

"Дръзки" отплава със 133 членен екипаж, които получи пожелания за успешно изпълнение на поставените задачи от командира на Военноморските сили на Република България контраадмирал Митко Петев и командирът на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков.

Отец Стилиян от църквата "Св. Никола" град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажа от фрегата "Дръзки". Командир на кораба и на екипажа му е капитан ІІ ранг Георги Савов.

С щатното си въоръжение и екипажа си "Дръзки" ще се включи в операцията в периодите 12-16 октомври и 7-17 ноември.

"Active Endeavour" осигурява присъствието на НАТО в Средиземно море и демонстрира решимостта на държавите-членки на Алианса в борбата с тероризма. Задачите на българския кораб са да участва в наблюдението и контрола на корабоплаването.