Варненският съд прати в затворническо общежитие рускиня, затрила мъжа си

Крими

09-10-2015, 18:08

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двамата били разведени, но живеели заедно от 20 години

Варненският окръжен съд призна за виновна рускиня, убила мъжа си. Карине Колева е извършила убийството на Михаил Колев, при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Постановената присъда е лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца при първоначално общ режим в затворническо общежитие от открит тип, считано от влизане на присъдата сила.

ВОС оправда Карине Колева по първоначално възведеното обвинение, че убийството е съпроводено с особена жестокост. Съдът зачете времето, през което подсъдимата е била с мярка задържане под стража, отденя на убийството.

Колева трябва и да заплати на сина на Колев от предишен брак обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат на деянието – 3500 лева, заедно със законната лихва до пълното изплащане на сумата. Съдебният състав отхвърли като неоснователен гражданския иск за разликата до първоначално предявената сума от 100 000 лева.

На 12 септември 2014 година вечерта Колева вечеряла с бившия си съпруг. Според свидетелски показания в съда двамата поддържали ежедневни отношения, употребявали заедно алкохол и почти винаги след това се карали. Често скандалите в семейството прераствали в сбивания, последвани и от оплаквания в полицията.

Двамата били разведени, но живеели заедно от 20 години. Сключили брак през 2008 г., който бил прекратен след четири години. От съвместното съжителство имали 12-годишен син, който според защитата бил свидетел на скандалите между родителите си. Според съседи Колеви събирали от контейнерите в квартала различни неща, които предавали на вторични суровини и с получените пари си купували храна и алкохол, които консумирали заедно.

Вечерта на убийството двамата отново пили алкохол и стигнали до конфликт, който прераснал в сбиване. Колев нападнал бившата си жена с кухненски нож и успял да я довлече до леглото, заплашвайки, че ще я убие. По време на борбата между тях Колева успяла да отнеме ножа и да нанесе 4 прободно-прорезни рани, като три от тях били смъртоносни. След това хвърлила ножа в кухненската мивка и подала сигнал на 112, представяйки се с моминското си име. На място бил изпратен екип на Второ РУП - Варна и екип на Бърза помощ, които установил смъртта на Михаил Колев.

Според съдебната експертиза 46-годишната жена е била в състояние на обикновено алкохолно опиянение и е съзнавала действията си. "Искам да се прибера при сина си, много го обичам", заяви 46-годишната майка при дадената й последна дума в съда. Присъдата на Карине Колева може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"