ПСК Черно море втори в комплексното класиране за Купа "България 2015"

Рекордните 133 медала прибавят черноморци към богатата витрина с отличия на клуба след изминалия шампионат

Отборът на ПСК Черно море е втори в крайното комплексно класиране за Купа "България 2015 г.". Точковият актив, който са събрали плувците от Варна след зимния и летния шампионат, е 2014, 07 т., като в сравнение с миналата година той е набъбнал с 214, 81 т.

Рекордните 133 медала прибавят към богатата витрина с отличия на клуба черноморци след изминалия шампионат. От тях 37 са златни, сребърните медали са 51, а бронзовите – 45. Те са извоювани в общо шест възрастови групи – "Златна рибка", "Весел делфин", "Деца", "Юноши и девойки младша", "Юноши и девойки старша" и "Мъже и жени".

С най-голям принос към точковия актив на отбора тази година е плувецът Виктор Николов – 127,72 т., следван от – Тихомир Тодоров, Дилян Желязков, Арсений Бекетов, Мина Славчева, Павлина Тодорова, Рафаела Татарова, Антоанета Милева, Христо Христов и Богослава Дянкова.

При най-малките, които се състезават във възраст "Весел делфин", първи в класирането е Емилиан Еленков, който е събрал общо 35,96 т. след зимния и летния шампионат по плуване.
Дениел Нанков, който печели медали при децата бе блестящ и донесе за клуба си общо 43,9 т.

Треньори на медалистите от ПСК Черно море са Борислав Георгиев (главен треньор), Никола Петров, Калоян Георгиев, Антон Гиляревски и Доротея Славчева.