"Княз Борис I" с цветна градина, на плажа – мост със сцена

Мисия Варна

04-10-2015, 12:08

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Променят визията на булеварда до началото на следващия туристически сезон

На плажа във Варна да има мост с лятна сцена и пристан. По този проект ще работи кметът Иван Портних, който се бори за втори мандат като кандидат на ГЕРБ. Вече е възложено проектиране на три нови мостика. Основният плажен мост ще бъде комбиниран с лятна сцена, като така по естествен начин проявите на изкуството ще бъдат преплетени с най-приятните изживявания на хората край морето.

На Първа буна пък се предвижда да има амфитеатрална площадка, трамплин за скачане, нова настилка и соларно осветление. Проектира се и нов рибарски мост с достъп за лодки.

"Всеки морски град има нужда от плажен мост, който да стане любимо място за разходки на жителите и гостите му. Мостът ще бъде акцент за целия бряг и ще е уникално място за културни прояви", споделя Портних в социалната мрежа и припомня, че в ход е и проектирането на рибарско пристанище в местността "Карантината".

Друга грандиозна идея се очаква да бъде осъществена до началото на следващия туристически сезон - средната разделителна ивица на бул. "Княз Борис I" да се превърне в красива цветна градина. Цветя, декоративна растителност и художествени елементи ще украсяват булеварда. Билбордовете ще бъдат демонтирани, а в участъка от Икономическия унишерситет до Пикадили парк ще бъде изградена поливна система.