Варненци отбелязват Световния ден на ходенето

Спорт

01-10-2015, 16:19

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Всеки участник ще получи талон за томбола с много награди

Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан във Варна. Националната спортна проява ще се проведе от 9:30 часа в събота в Морската градина, като маршрутът е сцена "Раковина" – Амфитеатър – Пантеона – сцена "Раковина". Всеки участник ще получи талон за участие в томбола с осигурени много награди.

Организатори на събитието са Община Варна, Българска асоциация "Спорт за всички", ТД "Владислав Варненчик", ТД "Хан Аспарух", СТД "Академик", ТД "Черноморски простори", ТД "Родни балкани", ТД "Галата" и Сдружение "Ай Рън".

Националната спортна проява се провежда за 23-та поредна година през месец октомври и е част от програмата на Българска асоциация "Спорт за всички". В световен мащаб се организира от Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА).

Идеята е да се стимулират повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве. Ходенето спомага за поддържането на добра кондиция, работоспособност и дълголетие и е профилактично средство при сърдечно съдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, без ограничение във възраст, пол или ниво на физическа подготовка.