Черно море разполага с аргументи за бой над Лудогорец

Спорт

29-09-2015, 17:36

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море не успя да вземе точки на Лудогорец

Статистиката обаче говори друго

Носителят на Купата и Суперкупата  Черно море гостува тази събота на четирикратния шампион на България Лудогорец в мач от 11-ия кръг на "А" група. "Моряците" определено имат своите предпоставки да спечелят точки срещу разградчани, най-малко защото умеят да играят силно, когато се изправят срещу силни отбори.

Погледнато чисто статистически обаче, в общия баланс от изиграни срещи в първенството между двата тима, предимство имат разградчани. Това до известна степен ги определя като фаворит за спечелване на предстоящия двубой.

През сезон 2011/2012 г. отборът на Лудогорец става 57-ия съперник на Черно море в Елита, сподели пред varnautre.bg футболният статистик Иван Карабаджаков. Досега двата отбора са изиграли общо 11 мача. Шест пъти Лудогорец излиза краен победител, а Черно море - два пъти. Равенствата са общо три, а головата разлика е 17:10 в полза на разградчани.

Любопитното е, че шест от единадесетте попадения за варненци във вратата на Лудогорец са реализирани от легионери. Това са Хермес Паломино, Бакари на два пъти (в различни срещи), Стенли Окоро, Стенио Дос Сантос и Матиас Курьор. Останалите пет са дело на Георги Божилов (единственият футболист с два гола в един мач), Миро Манолов и Даниел Георгиев.

На "Лудогорец Арена", където Черно море гостува в събота, "моряците" записват една победа, равен и три загуби, като головата разлика е 4:8.

29 март 2012 г. пък остана в историята с това, че на тази дата "зелено-белите" нанасят първата домакинска загуба на четирикратния шампион на България в елитната ни група. В Разград варненци побеждават съперника с 2:0 след голове на Хермес Паломино и Миро Манолов.

Най-сладката победа за феновете на Черно море обаче остава успехът с 1:0 на стадион "Лазур" в Бургас на 12 август тази година, когато "моряците" спечелиха Суперкупата и донесоха втори трофей във Варна след Купата на България.