Порязаха кметските мераци на Асен Христов за Каменар

Мисия Варна

29-09-2015, 15:22

Снимка:

Асен Христов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На условието за уседналост не отговарят и четирима претенденти за местния парламент

Кандидатурата на първия депутат-ром за кмет на варненското село Каменар – Асен Христов и на четирима претенденти за местния парламент във Варна са заличени с решения на Общинската избирателна комисия (ОИК). Причината е, че не отговарят на принципа за уседналост. Заличена е и регистрацията на кандидат за съветник от листата на ОБТ – Светослав Калевски, който обаче се е отказал сам.

Срещу Христов, който е бил кмет на Каменар преди повече от 20 години, а понастоящем бе издигнат от местната коалиция "Реформатори и патриоти - решението за Варна", бе подадена жалба от ДПС, чийто кандидат за кмет остава единствен претендент в Каменар. След справка на ЦИК в ГРАО е установено, че Христов, който е бил служител на "Скотланд Ярд", не отговаря на изискването за настоящ адрес за последните 6 месеца в населеното място, в което се кандидатира. 

Трима от кандидат-съветниците със заличени регистрации, не отговарят на условието за настоящ адрес във Варна, а един от тях няма и постоянен такъв. В изборите няма да участват Александра Боева от коалицията "Живот за Варна", Марияна Андреева от Политически клуб "Екогласност", Калуди Калудов от листата на АБВ и Мартин Илиев от листата на Социалдемократическата партия.