Фалшификатор с намалена парична гаранция заради послушание

Крими

29-09-2015, 11:53

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Брат му търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" от 13 март тази година

Варненският апелативен съд намали размера на паричната гаранция от 10 000 на 5000 лева за Стефан Пантелеев, привлечен като обвиняем заедно с брат си Любомир за държане на предмети предназначени за подправка на платежни инструменти, както и 18,5 грама кокаин. Хванали са ги на 11 март 2015 година в Айдемир, област Силистра. Втората съдебна инстанция уважи частично жалбата на обвиняемия и измени определение на Окръжен съд Силистра , с което мярката за неотклонение на Пантелеев е била изменена от "домашен арест" в "Парична гаранция" - 10 000 лева.

В автомобила, с който са пътували обвиняемите, под седалката на Любомир били открити 22 пластмасови отливки, наподобяващи елементи на банково устройство. При обиск на дома им в Силистра полицаите открили компютърна конфигурация, която съдържала електронни компоненти и инструменти, предназначени за подправка на банкови карти.

Апелативният съд във Варна се съобрази с наличните по делото доказателства и с данните за безукорното процесуално поведение на Стефан Пантелеев, за когото още при първоначалното задържане съдът е определил мярка за неотклонение "домашен арест". И този съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че няма опасност мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Стефан е с две малолетни деца, за които е необходимо да полага грижи.

Припомняме, че брат му Любомир търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" от 13 март тази година.