Гранд Про атакува Елитния кръг на ШЛ с 13 играчи

Българският първенец стартира участие в група "H" от евротурнирите на 30 септември в Словения срещу тима на Център (Сараево, Босна и Херцеговина)

Българският първенец Гранд Про ще се бори за класиране в Елитния кръг на Шампионската лига по футзал в настоящото издание на европейския клубен турнир. Това каза пред varnautre.bg треньорът на варненския клуб Димитър Пантев.

Шампионите стартират участие в група "H" от евротурнирите на 30 септември в Словения срещу тима на Център (Сараево, Босна и Херцеговина). Следващия мач е на 1 октомври с KMN Добовец (Словения), а на трети играят срещу класния отбор на Бенфика.

Гранд Про започва директно от основния кърг, тъй като заради силното си миналогодишно представяне се изкачи до №15 в ранглистата. От групата на варненци напред продължават първите два отбора, които ще се класират за Топ 16.

"Отпътуваме днес следобед с група от 13 играчи, от които двама вратари. Целта ни е отново да се класираме в следващата фаза на турнирната надпревара. Трудна задача ни предстои, тъй като се изправяме срещу сериозни тимове в Основния кръг, но се надявам отново да постигнем миналогодишния успех и да влезе сред 16-те най-добри отбора по футзал в Европа", заяви Димитър Пантев.

В групата на Гранд Про попадна Даниел Несторов, който през миналия сезон носи екипа на Левски София Запад, както и Димитър Цветанов - бивш състезател на отказалия се от участие в първенство по футзал отбор на Черно море Мания. И двамата носят екипа на варненци от началото на сезона, като взеха участие и в двата мача от градското на Варна.

С отбора пътува и бившият футболист на Черно море Миша Милошевич, и един от финансовите благодетели на тима Димитър Кръстев. Водач на групата пък е представителят на ЗС на БФС Варна Иво Иванов.

Групата на Гранд Про: Костадин Иванов, Исмет Хаджив, Даниел Димов, Димитър Петев, Димитър Пантев, Вакханги Джварашвили, Александър Тепич, Даниел Несторов, Валентин Колев, Валентин Колев, Стойчо Попчев, Хавиер Монтес Бургос, Димитър Цветанов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен