Гранд Про атакува Елитния кръг на ШЛ с 13 играчи

Българският първенец стартира участие в група "H" от евротурнирите на 30 септември в Словения срещу тима на Център (Сараево, Босна и Херцеговина)

Българският първенец Гранд Про ще се бори за класиране в Елитния кръг на Шампионската лига по футзал в настоящото издание на европейския клубен турнир. Това каза пред varnautre.bg треньорът на варненския клуб Димитър Пантев.

Шампионите стартират участие в група "H" от евротурнирите на 30 септември в Словения срещу тима на Център (Сараево, Босна и Херцеговина). Следващия мач е на 1 октомври с KMN Добовец (Словения), а на трети играят срещу класния отбор на Бенфика.

Гранд Про започва директно от основния кърг, тъй като заради силното си миналогодишно представяне се изкачи до №15 в ранглистата. От групата на варненци напред продължават първите два отбора, които ще се класират за Топ 16.

"Отпътуваме днес следобед с група от 13 играчи, от които двама вратари. Целта ни е отново да се класираме в следващата фаза на турнирната надпревара. Трудна задача ни предстои, тъй като се изправяме срещу сериозни тимове в Основния кръг, но се надявам отново да постигнем миналогодишния успех и да влезе сред 16-те най-добри отбора по футзал в Европа", заяви Димитър Пантев.

В групата на Гранд Про попадна Даниел Несторов, който през миналия сезон носи екипа на Левски София Запад, както и Димитър Цветанов - бивш състезател на отказалия се от участие в първенство по футзал отбор на Черно море Мания. И двамата носят екипа на варненци от началото на сезона, като взеха участие и в двата мача от градското на Варна.

С отбора пътува и бившият футболист на Черно море Миша Милошевич, и един от финансовите благодетели на тима Димитър Кръстев. Водач на групата пък е представителят на ЗС на БФС Варна Иво Иванов.

Групата на Гранд Про: Костадин Иванов, Исмет Хаджив, Даниел Димов, Димитър Петев, Димитър Пантев, Вакханги Джварашвили, Александър Тепич, Даниел Несторов, Валентин Колев, Валентин Колев, Стойчо Попчев, Хавиер Монтес Бургос, Димитър Цветанов.