Шествие откри кампанията на Анелия Клисарова (снимки)

Мисия Варна

27-09-2015, 13:15

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Клисарова е единственият кандидат за кмет, издигнат с гражданска подписка

Анелия Клисарова - единственият кандидат за кмет на Варна, подкрепен от гражданска подписка, стартира кампанията си от площад "Независимост". Шествие на победата в името на промяната на морската столица събра стотици хора, застанали зад кандидатурата на проф. Анелия Клисарова - варненка, два мандата ректор на Медицинския университет във Варна и министър на образованието и науката в предходното правителство.

По бул. "Княз Борис I" минаха представители на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на проф. Клисарова, приятели, колеги и симпатизанти, младежи с тъпани, знамена и балони. Случайни минувачи се включиха в редиците, за да участват в необичайното откриване на предизборна кампания и да чуят глласа на познатата в града проф. д-р Анелия Клисарова.

На площад "България" шествието беше посрещнато от младежи с емоцията на народните танци.

"Искам да подаря това, което се случва тук, на всички вас, за да ви благодаря. Да ви благодаря, че само за три дена с ваша помощ, помощта на варненци, събрахме над 3000 подписа. Благодаря на всички, които се подписаха, благодаря че ми дадохте доверието си. Благодаря ви, чудесно е!", каза Анелия Клисарова. В този момент в небето се изви ято жерави в стройна колона и ред, така както трябва да бъде подредено и управлението на Варна.

"Наистина е прекрасно да можеш да започнеш кампанията си за кмет по този позитивен начин. Исках това шествие, защото да крача по улиците на нашия град, с варненци, за мен е чест. Аз съм варненка, ще продължавам да живея във Варна и ще управлявам заедно с вас, заедно с вашия глас", каза Анелия Клисарова. На 25 октомври всеки може да гласува за нея с №39.

"Много говорим напоследък и всеки казва промяна на модела. Сигурно вече ви омръзна да слушате това. Въпросът е как? И това, което ви предлагам е в управлението да участват варненци", каза още независимият канидат за кмет. Тя обясни, че подготвя платформа, чрез която всеки варненец ще може да гласува за решенията на Общинския съвет. Така и кметът, и Общинският съвет няма да решават независимо от гласа на гражданите, няма да има задкулисие и договорки, а управлението ще бъде прозрачно.

"Силна икономика – всички говорим за това! Изключително необходимо е тази икономика да бъде икономика на 21 век, т.е. да осигурим връзката наука-бизнес-иновации. Само високите технологии са подходящи за Варна. Искам за Варна най-доброто и то може да случи. Искам администрацията да е подчинена на граждани, да им служи, а не да им пречи. Без бюрокрация! Вие трябва да казвате как да работи администрацията, да давете оценка на всички, включително и на ме", каза Анелия Клисарова, която вече получи подкрепена от БСП и партия Политически клуб "Екогласност".

Пред младите хора, дошли на шествието, тя обяснии, че вече е получила и приела предложение от варненски студенти за създаване на Общински борд на студентите. „Когато стана кмет ще го направя, защото не ме страх да чуя оценката на хората за моята работа. Както на младите хора, на студентите, така и на всички останали. Ще има и борд на хората от третата възраст, защото без тяхната мъдрост и опит няма как да се справим“, категорична беше проф. Клисарова. И добави, че в сферите на здравеопазването и образованието вече е доказала какво може.

Независимият кандидат за кмет каза още: „Когато организирахме това шествие, бяхме предупредени, че плочките на площада са гаранционни – т.е. да внимаваме да не ги повредим. Варненци обаче не са гаранционни, защото са гаранцията за бъдещето на Варна. Заедно сме гаранцията! Тук сме стотици, всеки от нас ще доведе още стотици, ще станем хиляди и на 25 октомври хиляди ще гласуват с бюлетина №39".