Певци и танцьори призоваха за придвижване с велосипеди

Закриха седмицата на мобилността с хепънинг

С голям хепънинг в Морската градина беше закрита Европейската седмица на мобилниостта и отбелязан Световният ден без автомобили. На сцена "Раковина" се събраха популярните и обичани от варненската публика музикални изпълнители и танцьори DJ Alex и NADIA, Mr. VoG, Killabee, Connection crew, УМА и ДУМА и балет "Рондо".

Всички те призоваха присъстващите да карат велосипеди, защото колоезденото е природосъобразен и здравословен начин на придвижване в градска среда. Музикалната изпълнителка NADIA обърна специално внимание на детската аудитория и призова родителите да възпитат децата си в любов към спорта и колоезденето, както и към всички шофьори - да повишат вниманието си към безопасността на велосипедистите.

Цяла седмица начинаещи и напреднали велосипедисти се обучаваха, състезаваха, караха колела и се забавляваха. Варненци научиха как да се придвижват с колело в градска и извънградска среда и кои велосипеди са подходящи за градско колоездене и какви са необходимите аксесоари към тях. Малки и големи преминаха курс с практически съвети за техниките за колоездене, учиха знаците, участваха в образователни игри и викторини и спечелиха награди.

Целта на събитията в седмицата на мобилността беше да припомнят, че придвижването в града може да бъде не само бързо и удобно, но също забавно и природосъобразно, когато се случва на две колела. Събитието се осъществява по проекта за интегриран градски транспорт и е част от стратегията за насърчаване на колоезденето в града.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"