Дворът на Хуманитарната - арена на всеучилищно надиграване

Животът

22-09-2015, 12:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поканата е отправена към всички училища във Варна

Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" във Варна ще се включи в инициативата Седмица на движението (MOVE Week) като организатор и домакин на всеучилищно хороводно надиграване.

MOVE Week е ежегодно европейско събитие, което тази година ще се проведе в края на септември - от 21-ви до 27-ми в цяла Европа. Повече от 38 държави ще вземат участие. Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а сдружението BG Бъди активен е национален координатор. Кампанията има за цел да увеличи нивото на физическа активност.

Идеята за участието на ученици и учители от гимназията е на Ученическия съвет с подкрепата на педагогическия колектив. За втора поредна година организаторите апелират за физическа активност, изразена чрез народния танц. Желанието на всички е да разкрият възможностите на танца като средство за здравословен живот и споделена емоция.

Поканата е отправена към всички училища във Варна. Надиграването ще се проведе на 25.09.2015 г. от 12:45 ч. в двора на гимназията.