Деца правят роботи, торти и сапуни на фестивал

Магично шоу, конна езда и още много изненади на "Усмихни се, Карин дом"

Магично шоу, фермерски и занаятчийски пазар, работилници за малки и големи, барбекю и музика на живо и още много изненади очакват посетителите на стартиращия утре благотворителен фестивал "Усмихни се, Карин дом". Фестивалът ще продължи три дни, а събраните средства ще бъдат предоставени за децата със специални нужди от дома.

Първият фестивален ден ще стартира в 14 ч. с отворените щандове на пазара. Био продукти, сред които млечните изкушения на шеф Радичев, известен със съчетаването на българската традиция за производство на сирене, гарнирано с диворастящи трюфели и манатарки или пък био зеленчуците на Екатерина от Сливен, ще са на разположение на любителите на здравословното хранене. В зоната на работилниците, най-малките ще могат да направят първите си стъпки в роботиката и катеренето. В 18 ч. Паскал ще направи магично шоу. Музикалната програмата стартира в 19 ч. с вокалите на София, последвани от блусарския груув на Blue Brothers, за да приключи с любимите на варненци LaMigra в 21 ч.

Програмата за събота започва в 10 ч., а основен акцент преди обеда е участието на артистите от цирк Балкански, които ще забавляват гостите в 11 ч. През цялото време ще работят както пазара, така и многото работилници. Шоу кухня за деца ще потопи малчуганите в магията на кулинарията, като ще могат да приготвят торти, а в 14 ч. ще могат да се учат да правят собственоръчно сапуни. Това е и денят с най-силна музикална програма. Специално за фестивала от София пристигат Велислав Стоянов и Михаил Йосифов със своята формация Брас Асоциация Комбо, те ще се качат на голямата сцена в 19 ч., а рок групата Casual Threesome ще застъпи в 21 ч.

В неделя вратите на фестивала отварят отново в 10 ч. с пълен набор от работилници, сред които и конна езда, която ще присъства по време и на трите дни. В 12:30 ч. децата ще могат да се включат в балонено шоу, а в 13 ч. да украсяват кексчета с Ани Боланд. Култовите за Варна Тутурутка ще бъдат на сцената в 16 ч., за да подгреят настроението за Habitat Project в 16:30 и JazzProfilactika в 19 ч.

Барбекю зона с бира ще бъде на разположение на родителите целодневно, както и анимация за най-малките. Всички събрани средства чрез вход с дарение от 2 лв. и такси от работилници ще бъдат предоставени за децата със специални нужди от Карин дом. Ще има благотворителна томбола със страхотни награди, предоставени от партньори на събитието.

Пълната програма можете да видите тук.