Отложиха делото за бития лекар от Окръжна болница

Разпитват и майката на подсъдимия

Варненският районен съд отложи производството и насрочи следващото заседание по наказателно дело за причиняване на телесна повреда на лекар от Спешния център за 29 октомври тази година. Според внесения обвинителен акт, 27-годишният Йордан Петров е обвинен в причиняването на лека телесна повреда на 25 май 2014 г. на медик в болница "Св. Анна", при и по повод изпълнение на функцията му.

Четирима свидетели - пострадалият лекар д-р Преслав Пенев, останалите членове на спешния медицински екип и пристигнал на мястото на инцидента дежурен полицейски служител бяха разпитани днес в съдебна зала. За следващото трето поред заседание, съдът допусна да бъде призован за разпит нов свидетел – друг дежурен лекар в болницата, както и неявилата се днес майка на подсъдимия, която е била негов придружител в спешния кабинет. Съдът уважи направени искания от страните за назначаване на съдебно-психиатрична експертиза за състоянието на пострадалия лекар и за резултатите от взетата му кръвна проба за алкохол след инцидента.

Изискано беше още предоставянето на писмени справки от болницата относно лицата, изпълняващи охранителни функции в спешното отделение, относно наличието на охранителни камери и записи от тях за посочената дата, както и справка от началника на Второ РУП за регистрирания сигнал за оказване на полицейско съдействие в Спешния център на болница "Св. Анна".