Джефри ван Орден обещал съдействие на собствениците от "Салтанат"

Водят се десетки дела заради казуса с колите в Приморския парк

Британският евродепутат от групата на консерваторите Джефри ван Орден е обещал съдействие на жителите на местността "Салтанат". Това съообщи председателят на Сдружението на собственици в местността Кирил Киров, който заедно с други представители на организацията се е срещнал лично с представителя на Европейския парламент в Брюксел.

От сдружението планират да заведат дело в съда в Страсбург за претърпени щети в резултат на забраната за движение на коли в Приморския парк, която бе отхвърлена от Върховния административен съд (ВАС). Преди да се стигне до това обаче трябва да бъдат решени всички дела, водени в българските съдилища.

„В момента се водят десетки дела срещу общината от името на сдружението, като смея да твърдя, че нито едно от тях не е загубено”, заяви Киров. По думите му има две спечелени във Варненския административен съд дела, касаещи ограничителния режим, които са обжалвани от общината пред Върховния административен съд. По по-голямата част от останалите дела варненският съд все още не се е произнесъл.

Към момента на територията на парка са санкционират само водачи, които паркират върху зелени площи и алеи, каза в отговор на въпрос председателят на Сдружението на собствениците в Салтанат и допълни, че членовете му приветстват това.