Над 150 участници на първия международен конкурс "Art Stars- Звезди на изкуството"

Варна Лайф

12-09-2015, 13:51

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В програмата са включени 4 големи концерта

"Първи международен музикален конкурс "Art Stars- Звезди на изкуството" стартира във Варна. Той ще се проведе от 18 до 20 септември.Ще се състезават певци от три категории в три различни жанра:Първа категория "Поп и джаз пеене"- индивидуални изпълнители и вокални групи;Втора категория "Класическо пеене"- индивидуални изпълнители;Трета категория "Народно пеене"- индивидуални изпълнители, вокални групи и народен хор.

Над 150 участници са се записали до момента за трите категории, като най-много са кандидатите в категория "Поп и джаз пеене"- над 70.

Организаторите предвиждат много награди за най-добре представилите се участници: Гран При за всяка категория с парична награда или награда на Международна Пъблишинг компания, която включва изработка на песен, клип и едногодишен договор за разпространение в над 150 онлайн магазина по света, като itunes, spotify и googleplay. Организацията на Българските черноморски общини предоставя на конкурса 2 награди- обучителни пътувания в европейски държави по младежки проекти.Асоциация "Булгарика“ осигурява за носителите на първите награди в трите категории картини- оригинали на утвърдени автори.Предвидени са още много парични и предметни награди.В рамките на конкурса- от 14 до 18 Септември ще се проведе Майсторски клас по класическо пеене под ръководството на доц. Иванка Нинова от НМА "Проф. Панчо Владигеров"- София, която е провеждала такива обучителни форми в редица страни по света - Молдова, Южна Корея, Украйна, Канада, Македония.

В програмата на международен музикален конкурс са включени 4 големи концерта- тържествено откриване в Аулата на ИУ на 18 септември от 19 часа, два гала концерта на лауреатите- един общ за "Поп и джаз" и "Народно пеене" на 19 септември и един за категорията "Класическо пеене" , който ще се проведе на 20 септември.

На 18 септември всички взели участие в Майсторския клас също ще изнесат тържествен концерт .