Джигит-рецидивист 2 години ще копае градинки

Крими

08-09-2015, 16:04

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На други хванати с алкохол и без книжка, съдът наложи условна присъда и пробация

В бързи производства, Районен съд – Варна одобри споразумения, с които наложи различни по тежест наказания на четирима водачи на автомобили за престъпления по транспорта. На 30-годишен неправоспособен водач, съдът наложи наказание от 3 години пробация, при двете задължителни мерки, с периодичност на явяването и подписването пред пробационен служител два пъти седмично. На 25 август Т. Георгиев е засечен при проверка по бул. "Вл. Варненчик" да управлява "Тойота", въпреки че броени месеци преди това е санкциониран по административен път с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране в Аксаково без книжка и нарушения на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Той бе осъден още за срок от 2 години да положи по 150 часа годишно безвъзмезден общественополезен труд.

В друго бързо съдебно производство шофьор получи условна присъда - 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

63-годишният Д. Костадинов е хванат при възникнало пътнотранспортно произшествие в град Бяла на 22 август тази година. Тогава се установява, че той е седнал зад волана на товарен автомобил "Газ" като неправоспособен водач. Мъжът изобщо не притежавал шофьорска книжка, а освен това в едногодишен срок преди тази дата е бил санкциониран по административен ред отново за шофиране без съответното свидетелство за правоуправление на МПС. 

Също след катастрофа с незначителни материални щети, на 23 август в кв. "Възраждане" във Варна, е установено че 38-годишен мъж управлявал лек автомобил "Рено" с алкохолна концентрация от 1,95 промила. Той бе осъден на 8 месеца пробация, при двете задължителни мерки и бе лишен от правоуправление на МПС за срок от 1 година.

Пробационни мерки за срок от 6 месеца одобри ВРС по отношение на 24-годишен водач, управлявал лек автомобил "Рено" на 13 август в Златни пясъци с концентрация на алкохол в кръвта 1,44 промила. Той е лишен от право да управлява превозно средство в продължение на 10 месеца.

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.