Колоездачна обиколка запуши Варна

Мисия Варна

05-09-2015, 18:36

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Над час чакаха и пътуващите по пътя за Бургас

Колоездачната обиколка на българското Черноморие предизвика огромни задъртствания днес във Варна и по пътя за Бургас. Около 14 часа беше затапено движението между селата Приселци и Рудник. Над час чакаха колоните от автомобили в двете посоки, за да преминат велосипедистите. Колоната в посока Варна преди Старо Оряхово беше над 4 километра, видя репортер на varnautre.bg. Групата на състезателите била силно разпокъсана и меду първите и последните имало голяма дистанция. Така полицаи неофициално обясняваха причината за голямото висене в жегата.

Те обаче не можаха да дадат логично обяснение на факта защо обиколката предизвика километрично задръстване и в "Аспарухово" при положение, че мостът, свързващ квартала с града има възможност за пренасочване на движението само в едното платно - двупосочно. Въпреки че за спорното събитие се знаеше отдавна от КАТ отново не намериха за нужно да използват подвижните мантинели, изградени преди 2 г. от Община Варна. Така Аспарухов мост остана затворен между между 15 и 16 часа, а колите се редяха в две колони чак до разклона за "Галата".

Затворена заради обиколката беше и ул. "Девня".

Първият етап на обиколката започна днес от Бургас и включва преход до Варна, след което велосипедистите ще финишират в Добрич. Вторият етап е Добрич – Балчик – "Златни Пясъци" с финал във Варна около 15:00 часа утре.

Временно ограничено в неделя ще бъде движението по булевардите "Княз Борис I" и "Сливница", в интервала от 14.50 до 16.00 часа. Временната промяна обхваща следните отсечки:

бул. "Княз Борис I"- в частта от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до кръстовището с бул. "Сливница";

бул. "Сливница" - в отсечката от кръстовището с бул. "Княз Борис I" до кръстовището с бул. "Мария Луиза".