Варненчета изпращат ваканцията с работилница за маски

Варна Лайф

05-09-2015, 17:39

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За трета поредна година среща в Детския кът ще си дадат всички притежатели на тротинетки

С работилница за маски, парад на тротинетки и концерт варненчета ще изпратят лятната ваканция. Инициативата е на Детския кът, който е подготвил още забави и игри за своите малки приятели. Работилница за маски започва в 18:30 часа утре, 6 септември. Всеки желаеш ще може абсолютно безплатно да направи маската на свой любим герой или животно, след което да си тръгне с нея. Включилите се в работилницата участват в томбола за голяма награда – игра в парка цял ден.

На 13-ти септември в 11 ч. започва парад олимпиада Тротиниадата - най-големия парад на тротинетки в България. За трета поредна година среща зад езерцето с лодките в Морската градина ще си дадат всички притежатели на тротинетки на две и три колела. Този път те ще бъдат разделени на пет възрастови групи от 3 до 5 години, от 5 до 8 години, от 8 до 11 години, от 11 до 14 години и над 14 годишни.

След старта различните групи ще се отправят към входа на Морската градина при надписа VARNA 2017. Там децата ще си направят групова снимка в чест на домакинството на Варна за младежка столица през 2017. След това уюастниците ще се върнат в Детския кът, където всеки ще получи лакомства и грамота. Всеки ще можа да се снима и с купата за спомен от участието си.
На 15 септември от 17:30 ч. ще започне концерт за всички деца по случай първия учебен ден. Той се организира съвместно с училище "Мечтатели".