Черно море с първа загуба на чужд терен в "А" група

Спорт

29-08-2015, 19:24

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов, lap.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ботев (Пд) - Черно море 2:1 (фоторепортаж)

"Моряците" отстъпиха с 1:2 на Ботев в (Пд)

Отборът на Черно море записа първа загуба за сезона на чужд терен, след като отстъпи с 1:2 на Ботев (Пд), в мач от 7-ия кръг на "А" група, игран на базата в Коматево. Успехът е първи за "зълто-черните" от началото на първенството, още повече, че домакините играха 40 минути с човек по-малко. И трите гола паднаха след почивката, като Божидар Васев, който е брат на крилото на "моряците" Андреас Васев, откри резултата в 71-ата минута, а Варела покачи 2:0 за "канарчетата" в 80-ата от дузпа. Почетното попадение за Черно море реализира Матиас Курьор с глава 6 минути по-късно. 

Срещата започна равностойно за двата тима, като след 10-ата минута "канарчетата" взеха инициативата. В 12-ата минута Пламен Николов стреля с левия крак след центриране от корнер и след няколко рикошета топката попадна в ръцете на Китанов.

По-активната игра на пловдивчани продължи и след тази ситуация, но ударите по посока на гостуващата врата бяха твърде редки. Все пак в 33-ата минута Ботев организира добра контраатака. Колев подаде към Васев, а той от своя страна нарери Лазар Марин по лявото крило, защитникът влезе навътре и стреля с десния крак, но фалцовият му шут мина покрай лявата греда на Китанов.

В 41-ата минута Даниел Генов изпълни великолепен пряк свободен удар от 25 метра, но за късмет на варненци топката "облиза" дясната греда и излезе в аут. Четири минути по-късно Ботев пропиля най-чистата възможност за попадение през първата част. Йордан Христов центрира брилянтно към Божидар Васев, който бе оставен непокрит на 5-6 метра пред голлинията, но стреля с глава в аут.

Секунди по-късно Васев намери Гамаков, който отправи наглед не много опасен удар с глава, но Китанов не се намеси по най-добрия начин и изби топката в гърдите на Венков и за малко моряците не си отбелязаха нелеп автогол.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

В 52-ата минута Ботев остана с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Лъчезар Балтанов. Халфът получи второто си предупреждение, тъй като вдигна високо своя крак и игра с топката, а притичал футболист на Черно море изрита силно бутоните на Балтанов и се свлече на земята, което бе достатъчно за рефера Мартин Стоименов да отстрани футболиста. Това предизвика бурно негодувание както от играча, така и от публиката. В 62-ата минута вратарят на Черно море Георги Китанов бе сменен принудително от резервата Илиян Николов.

Макар останали с 10 човека футболистите на домакините не се предадоха и в 71-ата минута откриха резултата. Даниел Генов стреля от фаул, топката се отби в стената и попадна в краката на Васев, който с шут по земя от границата на наказателното поле не остави шанс на Китанов - 1:0 за Ботев (Пловдив).

В 80-ата минута шокът за Черно море бе пълен, след като варненци допуснаха втори гол. Варела нахлу в наказателното поле и финтира двама бранители, Кулибали го фаулира и реферът посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби потърпевшият, който вкаар с шут в долния десен ъгъл на Николов.

Шест минути по-късно моряците върнаха едно попадение. Андреас Васев центрира отдясно и Курьор разстреля Виктор Галас след удар с глава.

След края на срещата братята Божидар и Андреас Васев си смениха фланелките.

Ботев – Черно море 2:1

Голмайстори: Божидар Васев (70), Николас Варела (80-дузпа); Матиас Курьор (85)

Ботев: Виктор Голас, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Даниел Генов (78 Николас Варела), Серкан Юсеин (57 Владимир Айтов), Божидар Васев (87 Филип Филипов), Александър Колев

Черно море: Георги Китанов (62 Илия Николов), Стефан Станчев, Михаил Венков, Мамуту Кулибали, Жиньо (60 Марчин Бургхард), Марк Клок (74 Вилиян Бижев), Мехди Бурабия, Стенио, Матиас Курьор, Андреас Васев, Живко Петков