Кирил Йорданов не е кмет на АБВ

Мисия Варна

29-08-2015, 11:42

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В отворено писмо под това заглавие хората на Първанов се отрекоха от бившия градоначалник

Кирил Йорданов не е кандидат за кмет на АБВ. С това категорично заявление местните хора на бившия президент Георги Първанов побързаха да се отрекат от бившия варненски кмет Кирил Йорданов. В отворено писмо те опровергаха твърденията, АБВ може да подкрепи кандидатурата на бившия кмет. На пресконференцията в петък, на която заяви намерението си отново да се бори за кметския стол Йорданов дори благодари на районните организации на АБВ, които са го номинирали. От 750 членове на партията само 21 са предложили Йорданов в рамките на районните събрания в Одесос и Младост, контрираха от АБВ. По този повод от партията призоваха "кандидатите за кметове и общински съветници за точност и коректност в политическото си говорене и за невъвеждане на избирателя в заблуждение"

Ето пълния текст на писмото:

Във връзка с появилите се публикации, свързващи кандидатурата на господин Кирил Йорданов за кмет на община Варна с ПП АБВ, Градският съвет на ПП АБВ във Варна заявява, че Кирил Йорданов НЕ Е кандидат за кмет, издигнат и подкрепян от ПП АБВ.

ПП АБВ в град Варна все още не е обявила в публичното пространство своя кандидат кмет, тъй като процедурата по избора на кандидат за общински кмет в партията не е приключила.

Водени от честност и откритост към обществото, уточняваме, че г-н Йорданов е номиниран за кандидат кмет от един клуб на ПП АБВ в район Младост и от два клуба на ПП АБВ в район Одесос, което означава, че зад кандидатурата му са застанали 21 членове от 750-членната организация на ПП АБВ в град Варна. В район Приморски, посочван в публикациите като подкрепящ кметската кандидатура на г-н Йорданов, не е налице нито една номинация за бившия варненски кмет.

Районните организации на ПП АБВ в Младост, Одесос и Приморски не са обсъждали кандидатурата на Кирил Йорданов и не са изразявали подкрепа за нея.

Призоваваме кандидатите за кметове и общински съветници за точност и коректност в политическото си говорене и за невъвеждане на избирателя в заблуждение!