Гаф на БФС с футболисти на Черно море и Лудогорец

Спорт

25-08-2015, 17:05

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Марселиньо и Марк Клок "наказани" за следващия кръг в "А" група

Дисциплинарната комисия на БФС сътвори гаф, след който "наказани" за следващия кръг в "А" група се оказаха футболистите на Лудогорец и Черно море Марселиньо и Марк Клок. В официалния сайт на централата излезе решение, според което двамата футболисти горят за една среща заради натрупани по 5 жълти картона. Впоследствие, след реакция на двата клуба, решението бе свалено от сайта на БФС. Малко преди 15 часа днес излезе нова информация, според която единственият наказан футболист след кръга в "А" група е получилият червен картон Аймен Белаид от Левски.

Грешката с наказанията на Марселиньо и Клок идва заради мача за Суперкупата на страната, който противопостави Лудогорец и Черно море. В тази среща и двамата футболисти получиха картони, пише "Гонг".

Според наредбата за тази среща обаче официалните жълти картони не важат за натрупване. Причината е, че този мач на практика е част от миналото първенство. Новата електронна система на БФС явно не е отчела този факт и картоните са влезли на общо основание. Това е накарало комисията да наложи санкции на двамата футболисти, които в последствие бяха отменени.

Така Марселиньо и Клок имат по 4 жълти картона и при ново официално предупреждение вече наистина ще бъдат наказани за по 1 мач.