Държавата дава 1 милион за ремонта на "Тича" (видео)

Точната сума за нова настилка и осветление ще стане ясна след обществената поръчка

Пари за нова тревна настилка и осветление на варненския стадион "Тича" ще бъдат отпуснати от държавния бюджет. Това обяви днес премиерът Бойко Борисов при откриването на новия Брегови център във Варна.

"Помолих премиера да ни помогне, защото и отборът, и градът заслужават да имат един добър стадион", каза треньорът на футболния "Черно море" Никола Спасов.

"Нов стадион няма правим, но ще финансираме ремонта на държавния "Тича". Това, с което държавата може да помогне на футбола и го прави, е да се погрижи за базата. Прави го за отбори, които сами са израстнали, донесли са резултати. Ето и "Черно море" бие "Левски", сега и "Лудогорец" за супекупата. И затова министър Кралев Кралев и финансовият министър разговаряха с мен да направим настилката и осветлението на стадиона, на който тренира и играе този отбор. В 18 часа да играеш мач на 34-35 градуса не е работа. А след реконструкцията ще могат да играят от 8 и от 9 вечерта през лятото, когато си искат. Приходите на държавния бюджет ни позволяват да отпуснем тази сума. И както на "Лудогорец" направихме трибуна заради доброто им представяне, сега ще помогнем и на "Черно море" - заради резултатите им, като стимул. Играеш добре, произвеждаш добри футболисти - това да е критерият да помагаме. Министър Кралев ще направи обществена поръчка. Тогава ще стане ясна и сумата, която е необходима. Но ще искаме най-добрата тревна настилка и най-добро осветление - нека от отбора посочат изискванията си, за да може да се играе", каза премиерът.

Реконтрукцията на игралното поле и новото осветление ще струват около 1 млн. лева, научи още varnautre.bg. Ремонтните работи ще започнат след като приключи процедурата по избор на изпълнители, която ще бъде обявена от Министерството на младежта и спорта.