Двама варненски отличници с национални призове

Мисия Варна

14-08-2015, 13:41

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преслава Енева от IV ЕГ и Герасим Велчев от МГ са сред 14-те пълни отличници в страната

Двама зрелостници от Варна бяха удостоени с "Национална диплома" от образователното министерство. Преслава Енева от IV ЕГ "Фредерик Жолио – Кюри“ и Герасим Велчев от МГ "Д-р Петър Берон" са сред 14-те пълни отличници в страната, завършили учебната година с успех 6.00.

Преслава Енева е лауреат на националната олимпиада по френски език за XII-ти клас и е класирана на първо място в националната олимпиада по френски език в XI-ти клас. Герасим Велчев е завоювал II-ро място и сребърен медал в Националното класиране за XI-ти клас на XII-я Математически турнир "Иван Салабашев" и I-во място за XII-ти клас на XII-я Математически турнир "Иван Салабашев"; I-ва награда на Есенното национално състезание по физика 2013 г. в XI-ти клас и II-ра награда на Пролетните математически състезания 2015 г. в XII-ти клас.

Двамата младежи бяха приветствани в областната управа от областния управител Стоян Пасев, заместник-кмета Пейчо Пейчев и началника на Регионалния инспекторат на образованието Венцеслава Генова.

"За мен е чест да Ви наградя в навечерието на празника на Варна за отличните успехи, които сте постигнали досега. Благодаря Ви, че сте част от успешното младо лице на морската столица. Неслучаен е фактът, че Варна е единственият български град, избран за Европейска младежка столица през 2017 година – заради духа, енергията и постиженията на своите млади хора", обърна се към зрелостниците Пейчо Пейчев.

От името на кмета на Варна Иван Портних той им връчи плакети и парични награди. Учениците бяха удостоени с призове от областния управител, а Венцеслава Генова им предостави дипломите.