Надяждане с диня за финал на сладък фестивал във Варна

Варна Лайф

10-08-2015, 16:25

Снимка:

Организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

3 тона безплатна диня на сладък фестивал в Морската

Връчват приз за най-добър фенер от диня

Състезание по надяждане ще сложи край на първото издание на Фестивала на динята във Варна тази вечер. Ще бъде връчен и приз за най-добър фенер от диня. Гласуването върви в интернет, като до финала са достигнали осем участника. Специален гост на закриването ще бъде Спенс.

За деветте фестивални дни през Детския кът, който е организатор на проявата, са минали над 20 000 души. Те се насладиха на уникалната изложба от дини, изработена от "Български карвинг клуб" на тема "Герой от близо и далеч". Над петстотин деца и техните родители се включиха в работилниците по изработка на фенери от диня и карвинг, отчитат организаторите.

Повече от 2000 пък се включиха в надяжданията и игрите с диня. Точно 3556 кг. дини са били изядени, раздадени и направени на фенери и експонати в изложбата. Фестивалът зарадва не само варненци и гостите на града, но и животните от зоопарка. Всеки ден остатъците от работилниците са извозвани до зоологическата градина, а най-доволни са били мечката и маймуните, за които сочният плод е голямо лакомство.