Няма решение за "Спартак"

Спорт

06-08-2015, 17:38

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак меле в зала "Пленарна" (видео)

Съветниците отхвърлиха и трите предложения по темата

Три различни решения гласува Общинският съвет по темата за "Спартак", но нито едно от тях не събра нужните гласове. ФК "Спартак Варна" остана без база, въпреки исканията той да стопанисва базата на СК "Локомотив".

Първото предложение, което не събра достатъчно гласове, за да бъде прието, бе внесено от Тодор Балабанов от ГЕРБ, според което общината трябваше да предостави за безвъзмездно ползване базата на спортен комплекс "Локомотив" на футболния клуб "Спартак Варна". В момента тя се използва от другия "Спартак 1918", чийто собственик е "Инжстрой" и който феновете не припознават. Предложението събра 27 гласа "за", един "против" и "въздържали се". Председателят Иван Луков обяви, че предложението не се приема, защото според наредбата за разпоредителните сделки с общинска собственост е необходимо т. нар. квалифицирано мнозинство от две трети от съветниците  или общо 34 гласа "за".

Щом стана ясно, че "Спартак Варна" няма да има база, феновете напуснаха с крясъци и ругатни по общинските съветници с думите: "Не ви ли е срам?!".

Следващото предложение, подложено на гласуване, бе това на Светлана Такева от БСП, която поиска базата на "Локомотив" да влезе в активите на общинско предприятие "Спорт" и да се използва от всички клубове според график, който е регламентиран с наредба. Това също не получи нужният брой гласове "за".

Последното предложение, което съветниците отхвърлиха, бе на Янко Станев. Той предложи базата на спортен комплекс "Спартак" (собственост на "Инжстрой") и СК "Локомотив" (собственост на общината) да бъде поделена поравно за ползване между давата клуба.

След отхвърлянето и на това предложение въпросът с базата на припознатия от феновете "Спартак Варна" остана окончателно без решение.