Орела: Има наченки за обединение на двата спартака

Главната ни цел е възраждането на детско-юношеската школа, която е в окаяно състояние

Членът на новото сдружение ФК Спартак Варна Атанас Атанасов - Орела коментира очакванията си относно гласуването във втория ден от 42-то заседание на Общинския съвет. На него съветниците трябва да гласуват отдаването за стопанисване на СК "Локомотив" на сдружението. В момента в зала "Пленарна" има повече от 50 привърженици на ФК Спартак Варна. На сесията и треньорът на Спартак 1918 Иван Найденов, както и шефът на УС на клуба Иван Петров.

"Очаквам да ни бъдат предоставени базите, за да можем да започнем нормален тренировъчен процес. Главната ни цел е възраждането на детско-юношеската школа, която е в окаяно състояние".

Относно това, че ако базите на Локомотив бъдат дадени на ФК Спартак Варна ще се попречи на развитието на Спартак 1918, Орела сподели: "Другият клуб има задължения около 500 хил. лева. И в момента няма сила, която да ги изчисти. Дори и да влязат в професионалния футбол няма да имат бъдеще. Не знам да има нормален човек, който да дойде и да изчисти тези задължения и ще започне тогава да гради. Най-силното нещо е, че Спартак 1918 не е припознат от феновете".

Запитан има ли вариант да се обединят двата клуба, Атанасов загатна: "При всички положения има такива наченки. Това е процес на разговори. Ако не беше станала тази конфронтация, нямаше да може да се разбере истината и другият клуб щеше да продължи дейността си", каза още Атанас Атанасов.

Вижте какво каза Атанас Атанасов преди днешната сесия на Общинския съвет: