Морето изхвърли труп на животно на Фичоза (+)

Животът

01-08-2015, 09:28

Снимка:

Гражданинът-репортер/ Тодор Якимов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тялото било с липсваща глава

Труп на животно изплува на плажа Фичоза в района на хижа "Ветеран" вчера. Свидетел на ужасяващата гледка е станал летовник, който е подал сигнал на тел. 112. Тялото на животното е било с липсваща глава и надуто от водата, поради което трудно за разпознаване. Според Тодор Якимов, който изпрати и снимки, наподобява крава.

Въпреки очакванията, че сигналът ще бъде предаден на компетентните институции и че ще бъдат предприети мерки до края на деня не се е появил никой, твърди Якимов.

"Хората на плажа бяха меко казано възмутени. Не ни се мисли какви болести може да бъдат пренесени от подобен труп", пише летовникът. 

В последствие на плажа е пристигнал представител на Областната дирекция по безопасност на храните, а трупът е транспортиран до екарисажа за обезвреждане. Едно от предположенията е, че обезглавената крава е извхърлена от кораб. Няма как обаче от тялото да бъдат взети проби за антракс, тък като било в напреднал стадий на разлагане, обясни и. д. директор на ОДБХ д-р Даниел Денев, според когото триупът е престоял във водата поне 2-3 седмици.