Спартак 1918 падна от Балчик в контрола

"Соколите" отстъпиха с 2:5 на тима на Геша

Отборът на Спартак записа загуба във втората си контролна среща от началото на предсезонната подготовка. След като победиха новака в Североизточната "В" група Химик (Девня) с 1:0 миналата събота, днес "соколите" отстъпиха с 2:5 на Черноморец (Балчик) на стадион "Спартак".

Васил Тачев откри резултата в 13-ата минута след асистенция на Генади Луго. Спартак отговори на попадението с далечен удар на Георги Димитров, който мина на сантиметри от страничната греда на вратата, пазена от Георги Ставрев.

В 33-ата минута резултатът стана 2:0, след като отново Тачев се извиси над всички и с глава реализира второто си попадение в мача. До края на полувремето нов гол не падна, като Спартаклии имаха своите възможности, но удари на Румен Александров с глава и Васко Боев от фаул бяха парирани от перфектно игралия в мача вратар на гостите.

Второто полувреме започна с "гол от съблекалнята". В 46-ата минута бившият "моряк" Виктор Митев проби отляво, нахлу мощно в наказателното поле и стреля по диагонала, като топката бе засечена на задна греда от Никола Арнаудов - 3:0.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Само три по-късно Георги Димитров върна едно попадение. Румен Александров отклони топката с глава в наказателното поле, където Димитров с мощен удар от 3 метра разпечата вратата на Ставрев за 1:3. В 53-ата минута Севдалин Стайков с глава покачи на 4:1, а в 59-ата Виктор Митев вкара за 1:5. Крайното 5:2 оформи капитанът Боян Илиев, който реализира дузпа за фаул срещу Георги Димитров.