Нови търговски центрове носят приходи на Спортна зала

Правят им самостоятелен вход с ескалатори откъм ул. "Найден Геров"

В Двореца на културата и спорта да бъдат открити нови търговски центрове със самостоятелен вход. Тази идея представи пред комисията по собственост към местния парламент изпълнителният директор Минко Христов. Целта е да бъдат усвоени неизползваемите към момента площи, които да бъдат отдадени под наем. Става въпрос за площ от около 800 квадратни метра наляво от билетния център, уточни Минков.

Намеренията са там да бъдат открити 2 или 3 търговски центъра, към които да има вход откъм ул. "Найден Геров". Предвижда се да бъдат изградени два ескалатора, както и топла връзка от подземния паркинг към зала "Младост". Финансирането за новите центрове трябва да бъде осигурено от потенциалните инвеститори. Такива вече има в лицето на международни компании, стана ясно от думите на изпълнителния директор на ДКС.

Според него най-подходящо би било в новите търговски обекти да се предлагат спортни стоки, хранителни и други. Добре би било да има и ресторант от голяма верига.

Проучванията на ръководството на Двореца показват, че нужната инвестиция е в порядъка на 2 млн. лв., като около един милион ще отидат за строително-монтажните работи, а останалите за оборудване на търговските обекти. Приходът за Двореца от наеми за срок от 10 години пък се изчислява на около 1 млн. лв.

Припомняме, че правителството вчера отпусна още 3 млн. лв. за Спортна зала, които да послужат за проектиране и ремонт на външната част на ДКС. Предвидено е изграждане на дренажна система, саниране, укрепване на пръстена на зала "Конгресна" и плочника над съблекалните, както и отделяне на зала "Младост" от зала "Конгресна".