Детска банда обра магазин

Крими

29-07-2015, 13:38

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тийнейджър и 9-годишно дете окрадоха павилион

Полицията залови банда тийнейджъри за обир на магазин в кв. "Галата" извършен на 24 срещу 25 юли. Хлапетата срязали металната решетка на магазина и задигнали хранителни стоки и напитки. 

След оперативно-издирвателни действия са задържани шестима ученици, сред които и малолетни. Установени като извършители са В. К. на 18 г.; А. С.на 18 г., младеж на 17 г. и още 3-ма младежи на по 16 г. Младежите са задържани за срок до 24 ч. и след отпадане на основанието за задържане са освободени. При установяването на лицата част от вещите са намерени и приложени към образуваното по случая досъдебно производство. В дома на 18-годишният А. С. е намерена и иззета суха тревиста маса, за която направената експертна справка установява, че е марихуана с тегло над 7 грама. По случая се води преписка.

Други две непълнолетни момчета на 15 и 9 години пък са установени като извършители на кражба на портмоне, извършена на 26 юли. Двете хлапета измъкнали протмонето през деня, от незатворен павилион, намиращ се в двор на къща в с. Любен Каравелово, Аксакововско. Лицата са разпитани в присъствието на родителите им, по случая се води досъдебно производство.

Междувременно 18-годишен, вече осъждан, младеж от Варна с инициали Н.К. е установен като извършител на кражба на чантичка с документи и мобилен телефон от автомобил, паркиран в подземен гараж на магазин на територията на район "Одесос". Кражбата е станала на 27 юли. нЛицето е задържано за срок до 24 ч., материалите послучая са докладване на прокурор от ВРП, след отпадане на основанието за задържане е освободено. И по този случай се води досъдебно производство.