Каране назад прати дилъри в ръцете на полицията

Крими

27-07-2015, 13:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единият от пласьорите напсувал спораджиите и оказал съпротива при задържане

Рутинна полицейска проверка във Варна вкара пласьори на наркотици в ареста. На 25 юли служители на Специализираното поделение за охрана на обществения ред (СПООР) се натъкват на две коли, движещи се една срещу друга край магазин на ул. "Хан Черказки" във Варна. Щом забелязва полицейкото присъстивие една от колите започва да се движи назад. Това усмънило спораджиите, които спрели въпросния автомобил -  "Хонда" за проверка. 

Водачът на колата се оказала криминално проявен варненец с инициали Н. Н. на 35 години. В автомобила имало и пътник - 26-годишен варненец с инициали В. И., осъждан. При проверката В. И. изхвърля от автомобила чантичка, съдържаща пакетчета и пликчета с жълто кристално вещество и суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за наркотично вещество амфетамин с общо тегло малко под 4 грама, и марихуана с тегло под 1 грам. 

Докато го проверяват В. И. е извършил и действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – обиди, заплахи и ругатни спрямо полицейските служители, извършващи проверката, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред. Срещу В. И. е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл. 325, ал.2, във връзка с ал.1 от НК - едро хулиганство. 

Междувременно при процесуално-следствени действия претърсване и изземване в  хондата са намерени и иззети електронна везна, кутийки и пакетчета с жълто кристално вещество и синьо твърдо вещество. При последвалите претърсване и изземване в дома на Н. Н. Във Варна на различни места в жилището са намерени и иззети 4 броя различни по големина пликчета и пакетчета съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че иззетите вещества са амфетамини с тегло на едното количество малко под 2 грама, а на второто количество под 1 грам. Намерената суха тревиста маса е марихуана с общо тегло малко под 20 гр. Лицето е задържано за срок до 24 часа, започнато е досъдебно производство.