Задържаха варненец с кило кокаин

Крими

27-07-2015, 12:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

35-годишният мъж е задържан в петък късно вечерта

Варненец е задържан с килограм кокаин в петък следобед. На 24 юли, около 17:30 ч. в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, е задържано лицето П. И., на 35 години от Варна, съобщиха от полицията. При процесуално-следствени действие претърсване и изземване в управляван от лицето товарен автомобил са намерени и иззети електронна везна и бяло прахообразно вещество. При последвали процесуално-следствени действия претърсване и изземване в дома на лицето във Варна е намерено още прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за наркотично вещество кокаин с тегло малко над 1000 грама. Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство, лицето е задържано за срок до 72 часа. 

35-годишният мъж  е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 354а, ал. 2 от Наказателния кодекс – за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високо рисково наркотично вещество в особено големи размери, допълниха от Апелативна прокуратура

Досъдебното производство се води под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Спрямо П.И. е взета временна мярка – задържане до 72 часа. Утре Окръжна прокуратура, ще внесе във Варненския окръжен съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за П.И.