Нов четириколесен гигант започна служба в пристанището

Новините

22-07-2015, 10:15

Снимка:

Пристанище Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гигантът може да вдигне с лекота товар от 20 тона на височина от 5 метра

Нов челен товарач бе доставен във варненското пристанище. Машината, с височина от близо 4 метра, ще обработва товари в Пристанище Варна Запад.

Товарачът Ljungby L30, който е напълно въведен в експлоатация, е доставен директно от фабриката производител в Швеция. Машината има впечатляващи технически характеристики. Мощността от 400 к. с. е под пълен контрол, чрез интуитивна система за управление. Товар от 20 тона може да бъде вдигнат с лекота от гиганта на височина от 5 метра, а маневреността му гарантира по-бърза обработка на товари.

Ljungby L30 е с изключително оптимизирани системи. Разходът на гориво е значително редуциран, в сравнение с други товарачи от този клас. Влиянието над околната среда е сведено до минимални нива.

Пристанище Варна е предвидило около 6 млн. лева инвестиции за нова техника през годината. За подобряване на инфраструктурата ще бъдат вложени около 5 млн. лева, планирани са проекти за рехабилитация на настилки, ж.п. коловози, подкранови пътища, подстанции, пристанищни складови съоръжения и сгради.