Столетница рецитира стихове на гостите за рождения си ден

Животът

21-07-2015, 18:44

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Баба Марина разкри, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите на семейството, както и в начина на хранене

100-годишен юбилей чества баба Марина Бонева от Вълчи дол в компанията на близки, приятели и гости от кметството.

Представителите на Общинска администрация поздравиха столетницата с голяма торта и красив букет, а кметът й поднесе поздравителен адрес.

"Уважаема госпожо Бонева, приемете най-искрените ми поздравления по случай Вашия 100-годишен юбилей! Такива поводи за радост днес са рядкост, ето защо се чувствам двойно по-щастлива от възможността да изразя почитта си към Вас, да изразя своето дълбоко уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност и всеотдайност към обществото и семейството! Желая Ви преди всичко крепко здраве и силен дух! Нека още дълги години да радвате близките си с присъствието си, защото любовта и обичта са тези ценности, които са истинско мерило за човешкия живот!", гласи поздавлението.

Баба Марина разкри, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите на семейството, както и в начина на хранене: от месото яде само пилешко, обича да похапва сладко и плодове. Всички свои гости рожденичката поздрави с 2 стихотворения – "Молитва" и "Цар Симеон" на Иван Вазов, които рецитира съвсем сама и напълно точно.

Дъщеря й, Стойка, разказва, че до 90-годишна възраст баба Марина е помагала в отглеждането на крави и е правила чудно сирене и кисело мляко. Баба Марина е родена на 21 юли през далечната 1915 година в село Бояна и от доста време е първият дълголетник в община Вълчи дол, доживял кръглия един век.