Треньори хвалят младите таланти на Черно море за представянето им в Швеция

Спорт

21-07-2015, 17:21

Снимка:

chernomorepfc.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненските таланти се класираха на 1/16-финалите в турнира

Треньорите на отбора на Черно море (родени 2001 г.) Тодор Каменов и Мартин Христов са много доволни от представянето на своя тим на минисветовното първенство “Готиа къп” в Гьотеборг. Варненските таланти се класираха на 1/16-финалите в турнира.

"Винаги може по-добре. Отборът, който ни отстрани след 2:3 на 1/16-финалите, после взе и купата с категоричното 3:0. Няма как да правим сметки какво би станало, ако ние бяхме продължили. По-важното е трупането на опит, на впечатления от различни стилове на игра. С изключение на мача с “Елфсборг”, в другите двубои се представихме отлично, момчетата се раздаваха", каза Тодор Каменов пред официалния сайт на ПФК Черно море.

Той призна още, че се е играло без разузнаване. "Момчетата се представиха на високо равнище. Срещнахме най-добрите 2 отбора в световното, но през 5 ч. Сутринта елиминирахме бразилците. Почти без почивка после излязохме на победителя в мондиала. Срещу “Далас Теханс” поведохме 2:0, но ни обърнаха до 2:3. Аз обаче мисля, че бразилците бяха по-силни. Хвърлихме се срещу тях, но за американците вече нямахме сили. Можехме да стигнем по-далеч. Радостното е, че нямаше отбор, който да ни превъзхожда”, добави на свой ред Мартин Христов.

Според наставниците изоставаме само малко физически. Независимо, че е имало школи, които вече са доказани. Например, “Далас Теханс” са 5-кратни шампиони на “Готиа къп”.

“Ние бяхме само с момчета от Варна. Нямахме сборен тим и не отстъпвахме”, каза Тодор Каменов.

“Ползваха разрешените двама по-големи футболисти и това наклони везните в полза на американците. Вярно, физически изоставаме, но технически не сме по-слаби. Тактически стоим отлично. Предстои да работим върху индивидуалните качества на момчетата. Те са и колектив, което е най-важното”, изтъкна Мартин Христов.

Изживяването е било невероятно, а мондиалът – перфектно организиран. Нито една среща не е закъсняла нито с минута.