Илинден във Варна се размина без жертви

Животът

20-07-2015, 18:26

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

10-годишно момче от Беларус се поряза, поляк си разби главата след скок в басейн

Поверието, че на Илинден морето взема жертва, тази година не се сбъдна. Мерките за сигурност бяха засилени, защото както старите варненци знаят на този ден морето става бурно и се появяват коварни подводни течения. Днес на варненските плажове флагът бе червен, а в курортите – жълт. На Св. Св. Константин и Елена медицинските екипи на ДКЦ 1 "Света Клементина" са оказали помощ на 10-годишно момче Г. В. от Беларус с дълбока порезна рана, която е била зашита и дезинфекцирана, съобщи управителят д-р Иван Иванов.

При спокойно море и зелен флаг в събота 18-годишният И.И. от София се е давил на трета буна на варненските плажове в неохраняема зона. Инцидентът е станал в 16:30 часа и само бързата намеса на медицинските екипи се е оказала животоспасяваща. Момчето е било в трета степен давене с развит белодробен отток. Медиците са му оказали пълна реанимация, аспириран и поставен на системи. След като е преминала опасността, пострадалият е бил откаран в УМБАЛ "Света Марина".

Също в събота втори инцидент този път в Св. Св. Константин и Елена, откара в МБАЛ "Света Анна" 59-годишният поляк Я.М. Той е пострадал в 12:30 часа след скок в басейн с главата надолу на плитката част и е с контузна рана на главата. Има съмнение и за счупване на два шийни прешлена и е настанен в неврохирургията на болницата, каза още д-р Иванов.