Масите на заведения завзеха новия център

Мисия Варна

17-07-2015, 15:37

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не оставиха място за пешеходците

С приключването на работата по поставянето на настилки по центъра на Варна заведенията щедро разположиха маси и столове по чисто новата пешеходна зона на бул. "Княз Борис". Буквално до средата на булеварда са разположени масите на "Българска кухня", които освен храна, явно са решили да предлагат на клиентите си и нова услуга - "да си хапнеш на пътя". Маси на същото заведение са заели и половината от подхода откъм ул. "27 юли". 

Няколко метра по-нагоре в посока "Севастолол" дълбоко навътре в пешеходната зона е разпростряло маси, чадъри и табела с промоции и барчето в сградата на СДС - Варна. 

Още няколко метра по-нагоре кафенето в хотел "Черно море" срещу Макдоналдс пък е опнало маси и цели дивани отвъд локалното платно. Макар и не чак толкова навътре в пешеходната, заведението също е нагазило върху новите павета. 

Потърсени за коментар от кметство "Одесос", откъдето издават разрешенията за използването на тротоарите от заведенията, обясниха, че техни служители всеки ден замервали обекти и всички досега били изрядни. За конкретните три заведения обаче нямали информация дали са проверявани. "Колко квадратни метра имат право да ползват конкретните заведения и докъде могат да се простират масите им не мога да съобщя, тъй като такава информация може да дава само районният кмет Георги Недев", посочи Елена Георгиева от отдел "Социално-икономически дейности" в "Одесос". Кметът обаче бил в отпуск. 

Иначе от район "Одесос" до понеделник щели да проверят трите конкретни заведения, дали са надхвърлили разрешената им за ползване площ.