Иван Петров оглави Спартак 1918

17 нови членове влязоха в Общото събрание на клуба

Нов управителен съвет на Спартак 1918 бе избран днес в Младежкия дом, където се проведе Общо събрание на футболния клуб. Новите членове на УС са Иван Петров, Альоша Гончаров, Иван Тодоров, Димитър Енчев и Пламен Михов. Преди това членовете на Общото събрание единодушно гласуваха да бъдат освободени италианците Пиетро Белардели, Джузепе Белардели и Франческо дел Тосто, както и новият шеф на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Варна Георги Мирчев. Иван Петров бе избран за председател на УС.

Освен това за членове на Общото събрание бяха избрани Иван Караиванов, Йордан Димитров - Мокова, Божидар Ставрев, Иван Чиликов, Митьо Демирев, Байчо Боев, Енгибар Енгибаров, Милен Денчев, Гроздьо Иванов, Петър Боев, Костадин Костадинов, Деян Гайдаров, Енчо Недев, Върбан Денчев, Стефан Стефанов, Стефан Филипов и Веселин Николов.

На събранието присъства адвокатката на тримата италианци. Тя представи фактури за различни плащания по време на престоя им в клуба, които не са им възстановени. "Моите клиенти имат намерения да си търсят правата в съда", обясни юристът.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА АДВОКАТКАТА НА ИТАЛИАНЦИТЕ:

Досегашният председател на Управителния съвет Антон Фажев пък направи годишен отчет и разкри, че бизнесменът Сергей Серафимов е изразил готовност да помага на клуба. Димчо Карачобанов, който издигна кандидатурата на Иван Петров, обаче заяви, че не могат да се доверят на хора, които са докарали клуба до това състояние, визирайки Фажев.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА АНТОН ФАЖЕВ:

ВИДЕОТО СЕ ОБРАБОТВА!

Представители на феновете също присъстваха на Общото събрание. Някои от тях попитаха дали има и други кандидати за спонсорство и въобще какви са плановете на новото ръководство. Един от тях - Николай Нейков, пък директно заяви, че изказва мнението на група фенове, които категорично не подкрепят Спартак 1918, тъй като именно тези хора са докарали любимия им клуб до днешното състояние. По думите му привържениците са твърдо зад новосформираното дружество Футболен клуб Спартак Варна, създадено от покойния Живко Господинов, Атанас Атанасов, Димитър Трендафилов, Людмил Горанов и Илко Станчев.

ВИЖТЕ КАКВО СПОДЕЛИ НИКОЛАЙ НЕЙКОВ:

На Общото събрание бяха направени редица предложения, които да бъдат гласувани на следващото събрание. Едно от тях бе на адвокат Георги Вълен, който поиска да бъде намален членският внос на членовете на ОС на Спартак 1918 от 20 на 10 лева. Предложен бе и Контролен съвет, който да следи работата на УС, в състав - Митьо Демирев, Георги Георгиев и Димитър Симеонов.