Жрица и сводник задържани при акция във Варна

Крими

15-07-2015, 13:07

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Атакувани са адреси в града и Златни пясъци

22-годишна жена от село Белоградец и 47-годишен варненец, познат на МВР, са задържани при акция на Криминална полиция срещу проституцията и трафика на хора. В понеделник полицаи са щурмували различни адреси в морската столица и курорта Златни пясъци.

Иззети са преносими компютри, множество мобилни телефони и сим карти, разписки за парични преводи. В момент на предлагане на сексуални услуги е хваната 22-годишната С. П. от Белоградец, която е известна на МВР, но не е осъждана. Установени са и 21-годишна жена, непълнолетно момиче и норвежки гражданин.

В ареста за срок от 24 часа е отведена С. П., а по-късно в хода на операцията е арестуван и 47-годишният И. И., който е осъждан. Той е задържан за срок от 72 часа. Повдигнато му е обвинение за сводничество и трафик на хора.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Районната прокуратура във Варна. Предстои да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за И. И. Работата по случая продължава.