Един от задържаните за мелето във "Владиславово" остава в ареста

Според държавното обвинение упражненото насилие е било умишлено, а законът предвижда за това деяние наказание от 5 до 15 години затвор

Стоян Динков, един от четиримата мъже разследвани за съучастие в грабеж, придружен със средна телесна повреда на Юлиян Тасков, извършени на 28 май тази година във "Владиславово", остава в ареста.

Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което молбата на Динков за изменение на мярката за неотклонение бе оставена без уважение.
Стоян Динков (36г.), Даниел Димитров (37г.), Красен Николов (38г.) и Станислав Синев (32г.) са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на III РУП във Варна. Грабежът над пострадалия и рушенето на чуждо имущество са били извършени на оживено място, сред множество хора, станали свидетели на агресията, бруталността на мъжете и явното пренебрежение на установения обществен ред. Според държавното обвинение упражненото насилие е било умишлено, а законът предвижда за това деяние наказание от 5 до 15 години затвор.
Анализът на събраните доказателства, според обвинението обосновава и към настоящия момент предположението, че Стоян е автор на престъпните деяния, за които се разследва. Защитата на обвиняемия намира, че Динков е набеден от пострадалия и от неговата приятелка и няма доказателства, които да го уличават. Той е реабилитиран по право, след като е изтърпял наказание закана за убийство спрямо 2 лица, а в настоящия момент има висящо дело във ВРС за причиняване на средна телесна повреда.