Черно море без аржентинеца срещу Динамо

Спорт

13-07-2015, 12:35

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море разучава Динамо (Минск) на видео днес

Вареа все още не е картотекиран в УЕФА

Носителят на Купата на България Черно море почти сигурно няма да може да разчита на новото попълнение Хуан Вареа за първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа с Динамо (Минск) в Разград в четвъртък. Причината е, че аржентинецът все още не се е сдобил с работна виза и не е картотекиран в БФС и УЕФА.

От клуба уточниха пред varnautre.bg, че аржентинецът все пак може да получи права за мача с Динамо, ако документите му пристигнат в следващите два дни, тъй като по правилника на Европейската футболна централа, Черно море може да картотекира играча 24 часа преди началото на срещата. Това обаче е малко вероятно да се случи.

Вареа остава под въпрос и за първия мач в "А" група срещу Пирин в Благоевград в неделя.

Разбра се още, че Мамуту Кулибали, който имаше проблеми с документите за втория мач с Динамо (Минск), е уреден и ще може да пътува с отбора за Беларус. Кулибали, който разполага с малийски паспорт, трябваше да получи покана от Динамо, за да вземе виза за бившата съветска република. От клуба споделиха пред varnautre.bg, че съперникът е демонстрирал коректност, за да може Кулибали да пътува за Минск.