Екстрадират добричлия, осъден за сводничество във Франция

Крими

09-07-2015, 15:03

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тошко Янев е осъден на 4 години затвор

Апелативният съд във Варна потвърди екстрадицията на мъж от Добрич, осъден задочно за сводничество във Франция. Eкстрадицията на Тошко Янев e поискана от компетентните френски власти, за да бъде изпълнена 4-годишна присъда за сводничество, произнесена преди близо 5 години. Миналата седмица Добричкият окръжен съд допусна предаването на Янев, в изпълнение на Европейска заповед за арест издадена от Беатрис Жерар - зам. прокурор при Окръжния съд в Марсилия.

Още от февруари 2011 година властите във Франция очакват екстрадицията на българина, за да приведат в изпълнение задочно произнесена спрямо него 4-годишна присъда. По това дело в Марсилия са осъдени общо 3-ма наши сънародници за трафик на жени, за утежнена форма на сводничество, придружена с упражняване на насилие и натиск върху принуждаваните да проституират. Престъпната дейност е извършвана на територията на България и Франция в периода 2006 – 2007 година.

По безспорен начин е установено, че Янев, който до 2001 година се е казвал Демир Алексиев, е получавал приходи от сводничеството. Те са му били превеждани от бивша негова приятелка, която надзиравала проституиращите жени и е събирала „заработеното“ от тях. Властите в България са получили уверение от френския съд, че ако бъде предаден, българинът ще има право на повторен процес пред Изправителния съд в Марсилия.