Назначиха ревизии на 14 физически лица от Игнатиево

Докладът на НАП е изпратен във Варненската окръжна прокуратура

Сериозни несъответствия между доходите и имуществото на 14 физически лица са установили органите на НАП-Варна след назначените проверки в град Игнатиево, съобщиха от приходната агенция, цитирани от Topnovini.bg. Заради законовите ограничения оттам отказаха да огласят данни за конкретни лица и техните владения.

Целият доклад на НАП е изпратен във Варненската окръжна прокуратура, от където трябва да разпоредят допълнителни процесуално-следствени действия, за да се установи по какъв начин тези 14 души са придобили това завидно имущество. От своя страна от НАП-Варна са назначили данъчни ревизии на всички физически лица, за които е констатирано разминаване между доходи и имущество.

Данъчната хайка бе разпоредена след медийните репортажи и публикации за палатите и мерцедесите в Игнатиево. Това имущество обаче едва ли е придобито с пари точно от джебчийска дейност, коментират запознати.

Първоначално бяха възложени 14 проверки, след което още 2 със срок на приключване до края на юни. Оказва се, че данъчните не са успели да открият едно лице, което продължава да е обект на проверка, а при друго не са констатирани несъответствия между доходи и имущество.