Варненски рапър направи песен за # Варна 2017

Варна Лайф

02-07-2015, 13:25

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В каузата обединихме хора от различни поколения, с различни интереси, с различни настроения

Рап песен за # Варна 2017 направи Христо Карацанов. Това е четвъртото парче на младежа.

"Добре дошъл във Варна, този хубав морски град. Това е мечтата на всеки млад аристократ. Тук се отпусни, Джулая посрещни, лятото започна ще валят пари. В морската ни столица ние си живеем. Тя е нашата слабост и с нея се гордеем. Този град предлага перфектна реализация. Одесос се е казвал в древната цивилизация. Пътищата във Варна постоянно ремонтираме, европейска младежка столица през 2017 стартираме. В каузата обединихме хора от различни поколения, с различни интереси, с различни настроения. Това райско кътче е адски удобно, да живееш тук винаги е много изгодно. Красивата ни Морска градина си остава номер 1. Хората я виждат и си казват - това е много добро", гласи част от парчето.

Междувременно Община Варна обяви национален конкурс за написване на песен, посветена на спечелената титла –Европейска младежка столица 2017.Той ще се проведе на два етапа – за избор на текст и на музика.

В надпреварата за текст право на участие имат всички лица на възраст от 16 до 29 години. Текстът трябва да е на български език, с до 4 основни четиристишия и 1 припев. Всеки автор може да участва с до 2 творби. Крайният срок за предаване на текстовете е 30-ти октомври 2015 г. на електронен адрес: [email protected], с придружаваща информация – три имена, възраст и телефон за контакт. Наградният фонд е 1000 лева.

Тричленно жури от професионални автори ще оценява творбите. Резултатите ще бъдат публикувани на сайта на дирекция „Образование и младежки дейности” - www.varnanamladite.com

Вторият етап от конкурса е за написване на музика към избраната песен. Регламентът ще бъде публикуван през март 2016 година.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"